П'ятниця, 19 жовтня 2018

 

 

  1. Статті
  2. Батькам на замітку
  3. Відео
  4. Притчі

27 вересня - Воздвиження Чесного Хреста

CrossЗа все своє життя ми, звичайно, бачили багато різних розп’ять. Вони всюди: над вівтарями в наших храмах, на стінах наших будинків, на перехрестях сільських доріг, ми носимо його на грудях. Можливо, після стількох років споглядання хреста, ми вже не звертаємо на нього уваги? А може дивимося на нього лише як на твір мистецтва?

А чи дивимося ми на розп’яття, як на щось дуже особисте, безпосередньо пов’язане з нашим життям? Від одного погляду на мідяного змія, піднятого Мойсеєм на палиці, залежало життя ізраїльтян, покараних за нарікання на Бога укусами отруйних змій. Для них цей мідний змій був не простим символом - він був єдиною надією! Дивлячись на нього, юдеї визнавали свій гріх перед Богом і усвідомлювали, що покарання за цей гріх — смерть, тому відчували потребу в Божому милосерді і гаряче молилися за своє спасіння.

Христос був вознесений на хресті, як мідний змій Мойсея. Навіщо? Щоб ми могли дивитися на нього очима душі і перемагати свій гріх і смерть. Усвідомлюючи свою потребу в очищенні, ми можемо спрямувати погляд на хрест із впевненістю, що Розп’ятий Христос дарує нам спасіння і зцілення. Коли ми приносимо до хреста свої гріхи, страждання і хвороби, відбуваються чуда. Наше нарікання перетворюється на подяку за Його перемогу в нашому житті!

Спробуймо сьогодні глянути на хрест ніби вперше. Подивімося на страждання Христа, Його мученицьку смерть і воскресіння, як на те, що Він зробив винятково для вас. Нехай свято Воздвиження Чесного Животворящого Хреста буде для нас не просто церковною традицією, але щирим поклонінням Богові, Який врятував нас від вічної смерті!

19 жовтня

РАДИМО

Приєднуйтесь

Новини

  • Відбудеться проща до Зарваниці «Три Z – стежками патріархів»
  • В УКУ представили виставку дерев’яних фігур ангелів литовського майстра
  • Папа Франциск продовжує допомагати Україні
  • 19 жовтня згадуємо пам’ять апостола Томи